Målare Täby – ta hjälp med fasadmålningen

Att måla om en fasad kan till en början te sig som ett ganska lämpligt projekt att som villaägare planera för sommaren. Men, då man väl börjar sätta sig in i alla detaljer så framstår en annan bild. En fasadmålning bör skötas av en målare och i den här texten ska vi, genom att rada upp några punkter, visa på varför.

Äger du en villa i Täby där färgen på fasaden börjat släppa så är dessa punkter viktiga att väga in och som visar varför du tjänar på att anlita en målare i Täby:

  • Rätt färg. Färgen som används för vanliga målerier inomhus lägger man på enbart för estetiska skäl. Färgen som används för en fasadmålning används dels för att din villa ska bli vacker och inbjudande – men även för att ge skydd åt det underliggande materialet. Valet måste ske med en kunskap om just det materialet. Genom att välja en målare i Täby så sker inga misstag med den viktiga detaljen.
  • Hållbarhet. Det leder i sin tur till ett resultat som håller i längden. Rätt färg i kombination med det professionella utförande som en målare i Täby levererar ger ett resultat där livslängden kan bli uppemot tio år längre än om du själv gör jobbet. Räknar man på detta så blir det en ren investering.
  • Svårt jobb. Att måla om en fasad är krävande för både fysiken och för det rent mentala. Inte minst gäller detta för grundarbetet där du måste vara beredd att jobba hårt innan du ens kan tänka på att börja måla.
  • Rätt utrustning. Väljer du en målare i Täby så inkluderas exempelvis ställningar och väderskydd i priset. Både dessa gör skillnad. En ställning är ett måste i samband med en fasadmålning och om det exempelvis regnar så kan ett väderskydd möjliggöra ett effektivt jobb ändå. Denna fråga blir ofta en obehaglig överraskning för vanliga Svenssons. Man tänker sig att måla under semestern, men glömmer den lilla detaljen som ligger i vårt opålitliga väder. Det regnar, kort och gott, även under vår sommar, eller hur?
  • Rot-avdraget. Med rot-avdraget kan du som privatperson dra av 30% av den totala arbetskostnaden för den målare i Täby som du anlitar. Det är en detalj som torde fungera som avgörande i samband med att du planerar en fasadmålning.