Gör fint till jul

Nu närmar sig julen och det är snart dags att sätta igång med bak och annat julstök. Julklappar ska inhandlas och granen ska kläs. Men innan du sätter igång och tar fram en massa saker så kan det vara smart att göra i ordning själva grunden. Vi går igenom några saker som du kan göra innan för att få den perfekta julgrunden.

Rensa ut gammal bråte

Om du ändå skall upp på vinden eller förrådet och dra fram julpyntet så kan du lika gärna titta lite på vad som finns där. Chansen är stor att du hittar en massa saker som du kan göra av med. Gör någon annan glad och lämna dina saker till välgörenhet eller sälj sakerna vidare med hjälp av Tradera eller Blocket.

Det blir lätt för mycket grejer framme när man börjar juldekorera. Det kan vara smart att plocka bort en del av dina vanliga prydnadssaker just under julen för att låta juldekorationerna ta lite större plats.

Fräscha upp grunden hemma

När du plockat bort lite prydnadssaker så kan du ju titta lite runt hur du har det hemma. Kanske det skulle vara kul med lite förnyelse såhär i vintermörkret. Varför inte måla om en eller flera väggar? Du kan anlita en målare i Nacka eller var du nu bor. Målare gör jobbet snabbt och snyggt.

Städa grundligt

När målaren varit hemma hos dig och gett dig en ny bas att jobba efter kan du städa ordentligt. Gå igenom skåp, lådor. Plocka ur och torka. Ge även dörrar, tak och väggar en omgång. Att städa grundligt bör man göra i alla fall en gång om året, gärna två. Jul och sommar är bra tid att göra detta.

Nu har du en bra grund till gran, glitter, kulor och girlanger. Julen kan börja!